• Huis-aan-huis
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/Huis-aan-huis_1100px.jpg
 • Afvalsoorten
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/afvalsoorten.jpg
 • Milieustraten
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/milieustraten.jpg
 • Kringloopwinkels
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/kringloopwinkels.jpg
 • Zwerfafval
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/afvalprojecten.jpg
 • Contact
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/Contact_1100px.jpg
 

Mijn afvalpas werkt niet

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van een niet (goed) werkende afvalpas.

 

Onvoldoende saldo

Uw afvalpas werkt pas wanneer er (voldoende) saldo op de pas staat. U kunt hier uw pas opwaarderen. Na het opwaarderen kunt u uw afvalpas de dag erna gebruiken om de container te openen. Op het moment dat u de afvalpas heeft opgewaardeerd, staat het saldo dus niet direct bijgeschreven op uw afvalpas. 's Nachts 'belt' de ondergrondse container namelijk met de server en worden alle transacties verwerkt. Kortom, voordat u de pas kunt gebruiken, gaat er een nacht overheen.

 

Beschadigd

Zorg ervoor dat uw pas niet beschadigd raakt. Maak geen gaatjes in de afvalpas en buig de pas niet. Het is mogelijk dat uw afvalpas daardoor niet meer werkt. Voor het aanvragen van een nieuwe pas belt u met de Afvalinfolijn (0485) 338 352.

 

Storing

Als u om één of andere reden uw afval niet in de container kwijt kunt, bel dan met de Afvalinfolijn (0485) 338 352. Zet in geen geval het afval naast de container! U riskeert dan een fikse boete.

 

Handleiding

De afvalpas heeft u nodig om gebruik te maken van de ondergrondse container. U dient de pas voor de paslezer te houden om de trommel te openen. De afvalpas werkt pas wanneer er (voldoende) saldo op de afvalpas staat. Er wordt alleen saldo van uw pas afgeschreven wanneer u daadwerkelijk de trommel opent.

pdfHandleiding gebruik ondergrondse container