• Huis-aan-huis
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/Huis-aan-huis_1100px.jpg
 • Afvalsoorten
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/afvalsoorten.jpg
 • Milieustraten
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/milieustraten.jpg
 • Kringloopwinkels
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/kringloopwinkels.jpg
 • Zwerfafval
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/afvalprojecten.jpg
 • Contact
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/Contact_1100px.jpg

Veel gestelde vragen

Hieronder treft u de veel gestelde vragen aan. Bijna alle informatie kunt u ook terugvinden op deze website. Heeft u toch nog een vraag? Dan kunt u deze sturen naar: of telefonisch stellen via de afvalinfolijn 0485-338352 (tijdens kantooruren).

 

Eens per 4 weken de tariefzak ophalen is toch veel te weinig! Dat gaat toch stinken?

U kunt een aantal dingen doen om nare geurtjes te voorkomen:

 1. Gebruik de kleinere tariefzak van 30 liter. U kunt de kleinere zak eerder dichtknopen en wegzetten. Deze is vanaf 1 februari 2017 ook te koop náást de gewone tariefzak van 60 liter.
 2. Ook kan het keukenafval allemaal in de kliko, die nu wekelijks wordt opgehaald.
 3. Als u al uw Plastic, Metaal en Drankkartons afspoelt voor u het in de desbetreffende zak doet, is stankoverlast (en daardoor ook katten- en muizenoverlast) te voorkomen.

 

Ik heb mijn afvalzak op de verkeerde dag buiten gezet. Wat nu?

Doorgaans zult u deze afvalzak terugvinden met een zogenaamde attentie-sticker. Haal uw afvalzak terug naar binnen en kijk goed op uw afvalkalender of in de afvalapp wanneer uw ophaaldag is. Mocht u er tussentijds vanaf willen, dan kunt u uw tariefzak vanaf 1 februari 2017 gratis inleveren op één van onze milieustraten (tijdens openingstijden).  

 

Worden luiers apart ingezameld?  

In uw gemeente zijn gratis luierzakken verkrijgbaar en er zijn op diverse locaties speciale luiercontainers waar deze zakken gratis gestort mogen worden. Daarnaast kunt u, mits u aantoonbaar niet zelf kunt (laten) wegbrengen, met ons contact opnemen om te kijken of u voor de haalservice voor medisch afval in aanmerking komt.

 

Ik heb medisch afval (bijvoorbeeld stoma-afval), dat kan niet vier weken staan.

Hiervoor kunt u altijd gebruik maken van de mogelijkheid om tariefzakken gratis op één van onze milieustraten in te leveren (tijdens openingstijden). Daarnaast kunt u, mits u aantoonbaar niet zelf kunt (laten) wegbrengen, met ons contact opnemen om te kijken of u voor de haalservice voor medisch afval in aanmerking komt.

 

Kan ik ook online mijn afvalkalender zien?

Dat kan. U kunt online via uw postcode en huisnummer precies zien welke afvalkalender op uw adres van toepassing is. Ook kunt u de afvalapp downloaden

 

Ik val vanaf 1 februari in een andere route en daardoor zitten er 5 of 6 weken tussen de twee ophaalrondes.

Dit is éénmalig. Dat komt omdat we deze nieuwe routes gaan opstarten. Als u niet langer uw tariefzak kunt bewaren, dan mag u deze ook naar een (mini-)milieustraat brengen (tijdens openingstijden).