• Huis-aan-huis
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/Huis-aan-huis_1100px.jpg
 • Afvalsoorten
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/afvalsoorten.jpg
 • Milieustraten
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/milieustraten.jpg
 • Kringloopwinkels
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/kringloopwinkels.jpg
 • Zwerfafval
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/afvalprojecten.jpg
 • Contact
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/Contact_1100px.jpg
 

In de absolute top van Nederland!

Op basis van cijfers uit landelijk onderzoek in 2016 blijkt dat Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel tot de absolute top van Nederland behoort. In dat jaar is per inwoner gemiddeld slechts 44,5 kilogram restafval per inwoner in blauwe tariefzakken aan huis ingezameld. Dat is 4,5 kg minder dan het jaar ervoor. Als inwoner van het Land van Cuijk en Boekel bent u degene die dit doet en dus verdient u complimenten!

 

Van alle gemeenten die deelgenomen hebben aan het landelijke onderzoek had het Land van Cuijk en Boekel in 2016 zelfs het hoogste afvalscheidingspercentage (90%) en het minste restafval in de blauwe tariefzak (45 kg/inw).

 

Eén van de redenen dat u zo weinig restafval heeft, is het gebruik van de blauwe tariefzak. U wordt hierdoor extra geprikkeld om afval te scheiden. Bovendien kunt u alle herbruikbare of recyclebare afvalsoorten gratis aanbieden. Omdat steeds meer afvalsoorten gerecycled kunnen worden, houdt u steeds minder restafval over. Hierdoor hoeft u minder tariefzakken aan te schaffen. Goed voor het milieu en uw portemonnee dus! Dat u zo goed uw afval scheidt, zorgt ervoor dat de kosten voor ons afvalinzamelsysteem 25% lager zijn ten opzichte van andere vergelijkbare gemeenten.

 

Samen werken aan 100% afvalscheiding in 2030

Om dit doel te halen, hebben we per 1 februari 2017 een aantal veranderingen doorgevoerd. We komen iedere week het gft-afval bij u ophalen. Plastic verpakkingsafval, blik en drankkartons blijven we 1 keer per 2 weken inzamelen. Restafval in de blauwe tariefzak halen we 1 keer per 4 weken aan huis op. Ook kunt u uw blauwe tariefzak wegbrengen naar de (mini)milieustraat.

 

Onlangs is ook de milieustraat in Haps veranderd. U komt eerst langs de recyclebare grondstoffen en als laatste komt u langs het restafval. Bijna alle grondstoffen kunt u tot 2m3 gratis aanbieden. U moet ze dan wel gescheiden aanbieden. Voor meer dan 2 m3 en voor restafval, C-hout en dakleer moet u betalen.

 

Voor meer informatie

Bekijk onze website: www.afvalaanbieden.nl
Download onze AfvalApp: www.deafvalapp.nl
Stuur ons een e-mail:
Volg ons op Twitter: @BCA_LvCB
Bel onze Afvalinfolijn: (0485) 338 352