• Huis-aan-huis
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/Huis-aan-huis_1100px.jpg
 • Afvalsoorten
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/afvalsoorten.jpg
 • Milieustraten
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/milieustraten.jpg
 • Kringloopwinkels
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/kringloopwinkels.jpg
 • Zwerfafval
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/afvalprojecten.jpg
 • Contact
  http://www.afvalaanbieden.nl/images/slider/Contact_1100px.jpg
 

Textiel IN de textielcontainers: bedankt!

De meeste inwoners van het Land van Cuijk en Boekel stoppen hun textiel IN de textielcontainers. Deze containers worden regelmatig geleegd, maar als de container toch vol is, bellen zij het nummer dat op de container staat en nemen zij het textiel weer even mee naar huis. Brengen naar een andere textielcontainer in de buurt of naar de milieustraat kan natuurlijk ook.

 

Ondanks dat de meeste inwoners hun textiel netjes in de textielcontainers doen, treffen we helaas ook nog wel eens textiel (en ander afval) naast de textielcontainers aan. Dat is niet de bedoeling. En vooral ook niet prettig voor uw dorpsgenoten die in de buurt van de textielcontainer wonen. Zij kijken tegen de rommel aan.

 

Volle container? Bellen!

Wanneer u textiel naar de textielcontainer brengt, kan het wel eens voorkomen dat de container vol is. Belt u dan direct het nummer dat op de container staat. Zet uw textiel NIET naast de container. Zakken met textiel naast de container trekt ongedierte aan, geeft een rommelig straatbeeld en trekt meer en mogelijk zelfs ander afval aan. Laten we samen de gemeente schoon houden!

 

Wat mag in de textielcontainer?

Textiel is niet alleen die fijne zomerjurk die op is of dat spijkerjasje dat uit de mode is. Textiel is alles wat is gemaakt van stof en is geweven of gebreid. Dus ook badlakens, een vaatdoekje, kussenhoezen en gordijnen. Niet alleen wat nog gedragen kan worden, maar ook wat kapot en versleten is. Naast textiel zijn ook schoenen en laarzen, accessoires zoals riemen, tassen, hoeden en petten en knuffels welkom.

 

Wat is GEEN textiel?

Wat niet tot textiel behoort, zijn matrassen, tapijten, kussens, vloerbedekking en ernstig vervuild of nat textiel. Dat is grof restafval en kunt u naar de milieustraat brengen.

 

Voor meer informatie

Bekijk onze website: www.afvalaanbieden.nl
Download onze AfvalApp: www.deafvalapp.nl
Stuur ons een e-mail:
Volg ons op Twitter: @BCA_LvCB
Bel onze Afvalinfolijn: (0485) 338 352